Schoenen volledig aangepast aan uw voetprobleem

Orthopedisch schoeisel

Voetinstituut Penninx Behandelkamer Orthopedie Voetinstituut Penninx Leerstaal Orthopedie Voetinstituut Penninx Werkplaats Voetinstituut Penninx Leesten archief

Wanneer uw voetproblemen niet meer te verhelpen zijn met steunzolen of aanpassingen aan confectieschoenen, en semi-orthopedisch schoeisel onvoldoende pasvorm bieden, bieden orthopedische schoenen uitkomst. Orthopedisch schoeisel is volledig maatwerk. U kunt zelfs het uiterlijk van uw schoen bepalen. Kies in overleg zelf het model, de leersoort en de kleur. 

De aanvraagprocedure van orthopedisch schoeisel gaat als volgt:

  1. Indien noodzakelijk schrijft de behandelende specialist een verwijzing uit. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar.
  2. U maakt een afspraak bij Voetinstituut Penninx in Gemert. Neem bij de eerste afspraak de verwijskaart van de specialist en uw zorgverzekeringspasje mee.
  3. Tijdens de eerste afspraak worden uw persoons- en verzekeringsgegevens gecontroleerd en genoteerd, daarnaast levert u de verwijzing in. Na de inschrijving worden de maten van uw voeten opgenomen en wordt er een voetafdruk gemaakt.
  4. Wij vragen vervolgens bij uw zorgverzekeraar een machtiging aan om de schoenen te leveren. U heeft deze machtiging nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.
  5. Afhankelijk van de soort schoen die u nodig heeft, wordt er al dan niet een gipsmal van de voet gemaakt.
  6. Zodra de machtiging binnen is, worden uw leesten en passchoenen gemaakt en wordt u opgeroepen om de passchoenen te komen passen.
  7. Tijdens de passessie worden - indien nodig - correcties uitgevoerd en kiest u het model en de kleur van uw schoenen uit.
  8. Na de pasfase worden uw schoenen geproduceerd.
  9. Als de schoenen klaar zijn vragen we u de schoenen af te passen zodat ze perfect aansluiten op uw voeten.

Wilt u meer weten over orthopedisch schoeisel? Download ook de brochures ‘aanmeten orthopedische schoenen’, ‘goede schoenen’ en ‘handleiding orthopedische schoenen’. 

Maak een afspraak bij Voetinstituut Penninx in Gemert

Laat reparaties aan uw orthopedische schoenen door onze experts uitvoeren. Vervang de zolen en/of hakken van uw schoenen tijdig. Te lang doorlopen op versleten schoenen kan klachten en onherstelbare schade aan uw schoenen veroorzaken. Normale slijtage – bij normaal en bij onzorgvuldig gebruik - valt niet onder de garantie en zijn voor eigen rekening.